Content of resveratrol and glycoside and its contribution to the antioxidative capacity of Polygonum cuspidatum(Itadori) harvested in Kochi
78 (3) 499-502 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Applicability of the DPPH Assay for Evaluating the Antioxidant Capacity of Food Additives-Inter-laboratory Evaluation Study-
30 (7) 717-721 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者(筆頭)
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Screening Study on Antioxidant Activity of Plants Grown Wildly in Mongolia
20 (4) 891-897 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Spectrophotometric Sequential Injection Analysis System for Estimating the Concentration of Lipid Hydroperoxides in Edible Oils
31 (1) 33-37 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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酸化防止剤力価評価を目的としたDPPHおよびABTSラジカル消去能評価法の特性比較
山内良子、深水さやか、小浜友紀子、島村智子、柏木丈拡、受田浩之、穐山浩、松井利郎、石川洋哉
日本食品保蔵科学誌 40 (2) 55-63 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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An automated sequential injection spectrophotometric method for evaluation of tyramine oxidase inhibitory activity of some flavonoids
122 257-263 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Protective influence of heat treatment on the lightinduced riboflavin (vitamin B2) degradation in dairy products
Trang, Vu Thu, Shimamura Tomoko, Ukeda Hiroyuki
Vietnam Journal of Science and Technology 61 27-35 2023年2月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Enzymatic Determination of Carnosine in Meat and Fish using beta-Ala-Xaa Dipeptidase and Histidine Ammonia-Lyase derived from Pseudomonas putida NBRC100650
Hisashi MURAMATSU, Taisuke HARADA, Daiki SUGIHARA, Karen HASHIMOTO, Shin-ichiro KATO, Shinji NAGATA, Tomoko SHIMAMURA
Analytical Sciences 21P239 21P239-21P239 2021年10月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Electrochemical Antioxidant Capacity Measurement: A Downsized System and Its Application to Agricultural Crops
Hiroki Ishida; Naoki Yamasaki; Yuuki Ohtsuka; Daichi Mori; Tomoko Shimamura; Takuya Hasegawa; Shuhei Ogo
Analytical Sciences 21P217 21P217-21P217 2021年9月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 単著者
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Determination of cyclic dipeptides in various types of cheeses
Yuuki Otsuka, Michio Sakaji, Hikaru Arita, Takehiro Kashiwagi, Tomoko Shimamura, and Hiroyuki Ukeda
Milk Science 70 63-72 2021年4月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Quantification of Proline-containing Cyclic Dipeptides by LC-MS/MS
Yuuki OTSUKA, Tomoko SHIMAMURA, Michio SAKAJI, Hikaru ARITA, Kenji YAMAMOTO, Takehiro KASHIWAGI, and Hiroyuki UKEDA
Analytical Sciences 36 977-980 2020年8月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Inhibitory Effect of Goishi Tea on Atheroscleoresis in Apolipoprotein E Deficient Mice
Nanao ISHIDA, Tomoaki ISHIDA, Shumpei MORISAWA, Michiro IIZUKA, Yusuke YAGI, Kohei JOBU, Yasuyo MORITA, Masao OISHI, Hironori MORIYAMA, Tomoko SHIMAMURA, Hiroyuki UKEDA, Mitsuhiko MIYAMURA
Food Science and Technology Research 26 509-515 2020年7月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Investigation of the formation mechanism of proline-containing cyclic dipeptide from the linear peptide
Otsuka Y, Arita H, Sakaji M, Yamamoto K, Kashiwagi T, Shimamura T, Ukeda H
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 83 2355-2364 2019年12月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Potentiometric evaluation of antioxidant capacity using polyoxometalate immobilized electrodes
YukinoTanaka, Takuya Hasegawa, Tomoko Shimamura, HiroyukiUkeda, Tadaharu Ueda
Journal of Electroanalytical Chemistry 828 102-107 2018年11月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Improvement of blood lipid profiles by Goishi tea polyphenols in a randomised, double-blind, placebo-controlled clinical study
Ishida N, Iizuka M, Kataoka K, Okazaki M, Shiraishi K, Yagi Y, Jobu K, Yokota J, Oishi M, Moriyama H, Shimamura T, Matsumura Y, Ukeda H, Miyamura M
International Journal of Food Sciences and Nutrition 69 588-607 2018年8月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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既存添加物チャ抽出物におけるDPPHラジカル消去能と他の抗酸化能との活性相関
草場悠里、山内良子、小林弘司、島村智子、伊藤裕才、受田浩之、穐山浩、石川洋哉
日本食品保蔵科学会誌 44 115-124 2018年5月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Improvement of blood lipid profiles by Goishi tea polyphenols in a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical study
Nanao Ishida, Michiro Iizuka, Koichi Kataoka, Masafumi Okazaki, Kayo Shiraishi, Yusuke Yagi, Kohei Jobu, Junko Yokota, Masao Ohishi, Hironori Moriyama, Tomoko Shimamura, Yoshihisa Matsumura, Toshiharu Yagi, Hiroyuki Ukeda, Mitsuhiko Miyamura
International Journal of Food Sciences and Nutrition 2017年11月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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カツオ節をはじめとする各種節類抽出液に含まれる環状ジペプチドの定量
島村智子,山本憲司,大塚祐季,林未季,柏木丈拡,受田浩之
日本食品保蔵科学会誌 43 227-233 2017年9月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者(筆頭)
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碁石茶に含まれる抗酸化成分の解明
島村智子,柏木丈拡,松本結香,吉次香菜子,平岡あゆみ,山添智香子,森山洋憲,大石雅夫,宮村充彦,受田浩之
日本食品保蔵科学会誌 43 103-110 2017年5月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者(筆頭)
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既存添加物チャ抽出物中のカテキン類含量と抗酸化力価の関係
島村智子、伊藤裕才、久保勇人、柏木丈拡、石川洋哉、松井利郎、山崎壮、多田敦子、杉本直樹、穐山浩、受田浩之
日本食品化学会会誌 24 10-15 2017年4月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者(筆頭)
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Antioxidative Constituents in the Leaves of Paeonia anomala Grown in Mongolia
Enkhtsetseg ENKHTUYA, Tomoko SHIMAMURA, Takehiro KASHIWAGI, and Hiroyuki UKEDA
Food Science and Technology Research 23 63-70 2017年1月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Biological Evaluation and Application of Fermented Miang (Camellia sinensis Var. assamica (J.W.Mast.) Kitam.) for Tea Production
Panee Sirisa-Ard1, Nichakan Peerakam, Supadarat Sutheeponhwiroj, Tomoko Shimamura, Suwalee Kiatkarun
Journal of Food and Nutrition Research, 5 48-53 2017年1月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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酸化防止剤力価評価を目的としたDPPHラジカル消去能測定におよぼす反応溶媒の影響
山内良子・石井佐弥・草場悠里・小林弘司・島村智子・受田浩之・穐山 浩・石川洋哉
日本食品保蔵科学会誌 48 189-196 2016年10月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Development of a new electrochemical evaluation method for antioxidant activity based on the redox properties of polyoxometalates and its application to the evaluation of antioxidant capacity of beverages
Tadaharu Ueda, Takashi Okumura, Yukino Tanaka, Tomoko Shimamura, Hiroyuki Ukeda
Analytical Sciences 32 825-830 2016年8月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Development of LC-MS/MS analysis of cyclic dipeptides and its application to tea extract
Kenji Yamamoto, Miki Hayashi, Yuka Murakami, Yoko Araki, Yuuki Otsuka, Takehiro Kashiwagi, Tomoko Shimamura & Hiroyuki Ukeda
ioscience, Biotechnology, and Biochemistry 80 172-177 2016年4月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Identification of neochlorogenic acid as the predominant antioxidant in Polygonum cuspidatum leaves
Serika Kurita, Takehiro Kashiwagi, Tomoyo Ebisu, Tomoko Shimamura, and Hiroyuki Ukeda
Italian Journal of Food Science 28 25-31 2016年1月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Development of LC-MS/MS analysis of cyclic dipeptides and its application to tea extract
Kenji Yamamoto, Miki Hayashi, Yuka Murakami, Yoko Araki, Yuuki Otsuka, Takehiro Kashiwagi, Tomoko Shimamura & Hiroyuki Ukeda
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 80 172-177 2016年1月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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Optimization of the Aminoreductone Formation in the Maillard Reaction
Vu Thu Trang, Nguyen Thi Hao, Vu Hong Son, Ho Phu Ha, Hiroyuki Ukeda, and Tomoko Shimamura
Italian Journal of Food Science 27 93-100 2015年1月 査読有り 研究論文(学術雑誌) 共著者
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